dissabte, 21 de març del 2009

ELS ORIGENS



El Dinohippus y el Pliohippus van ser les primeres espècies que van tenir cascos formats, els dits laterals van desaparèixer. Aquestes espècies van existir fa 2 o 5 milions d’anys. A la era glacial, el numero de tots aquests antecessors del cavall van disminuir fins extingir-se del continent americà fa aproximadament uns 8 mil anys.


El Dinohippus y el Pliohippus van ser les primeres espècies que van tenir cascos formats, els dits laterals van desaparèixer. Aquestes espècies van existir fa 2 o 5 milions d’anys. A la era glacial, el numero de tots aquests antecessors del cavall van disminuir fins extingir-se del continent americà fa aproximadament uns 8 mil anys.Els exemplars que van sobreviure van començar a estendre’s des de Àsia fins a Europa i Àfrica sent els antecessors del cavall que avui dia coneixem com Equus caballus. La seva evolució principalment correspon a quatre tipus bàsics, dels quals van descendir les races existents; el cavall del bosc de tipus sòlid, amb cap i cascos grans, es possible que fos el fundador dels cavalls de sang freda i de tir, el cavall de la meseta, de tipus més fi, descendeixen els petits i resistents cavalls mongols semi-salvatges. El cavall de la estepa és un tipus més lleuger, aquest va originar les races orientals, com l’àrab i el barbo, els quals són els antecessors dels cavalls de pura sang. El cavall de la tundra era el tipus més gran i pesat.

Existeixen evidencies de que el cavall va ser domat fa cinc o sis mil anys, els primers en incursionar en la doma del cavall van ser les tribus nòmades, a mida que viatjaven a través de les regions dels mars Caspi i Negre

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada