dijous, 2 d’abril del 2009

horseball i reining



*Reinig: Aquest esport consisteix en que el genet i cavall han d'aconseguir realitzar una sèrie de maniobres que estan determinades en un patró, el cavall ha d'estar sempre atent i disposat per realitzar les activitats que el genet li li indiqui, l'habilitat i rapidesa del cavall faran veure més espectacular les maniobres.

* Horseball consisteix en un joc que enfrenta a dos equips de 6 jugadors han de ancanestar més cops en la canaste de l'equip contrari.

volteig i salt d'obstacles


* Volteig: consisteix en fer exercisis gimnastics a sobre el cavall mentre ell està en moviment.


* salt de obstacles: l'objectiu d'aquesta disciplina és que el cavall recorri un recorregut on es trobara diferents obstacles fixes. En el salt de obstacles, el què es posa a prova és la ovediència del cavall i les seves aptituds com atleta.

enganxe i raid


* Raid: es tracta de carreres de camp a través en les que es recorre una gran distància per una ruta previement marcada. El recorregut es pot fer, tan al galop, com al trot, com a al pas, tot dependrà de les característiques del terreny.


* Enganxe: competició que consisteix en la realització d'una sèrie de exercisis en cotxe de cavalls.

la doma vaquera

*Doma vaquera: és una disciplina fundamentalment espanyola, principalment de la regió andalusa, extremenya. Te el seu origen en el treball que es desarrolen a els camps, però com a competició el cavall a de convinar un caracter "sumiso" amb una forta dosis de rapidesa i agilitat.

DIFERENTS DISCIPLINES: la doma clàssica


Hi han diferents disciplines el en món de l'equitacío, com per exepmple:

* Doma clàssica: es tracta del adiestrament pel medi del qual el genet consegueix que el seu cavall realitzi totes les seves ordres amb un alt grau d'armonia. El seu objectiu final és de millorar el físic i els aires naturals del cavall per tractar que els seus moviments es mostrin més bonics.

dimecres, 1 d’abril del 2009

DOMAR UN CAVALL

Hi han 2 maneres de domar un cavall:
* la primera seria a base de cops i castigs, que el que aconseguririem seria que el cavall acaves fen el que nosaltres volem però per por a ser castigat
* i la segona seria a base de caricies i jocs, i aixi el cavall acaba obeint per propi gust. Un molt bon exmple és la doma natural.
Aqui us deixo amb un video que ho demostre: